Λάμδα: Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η αξιοποίηση του Ελληνικού θα προχωρήσει

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
02 Ιούλιος, 2015

Εκδήλωση πρωτοβουλίας από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ για το έργο του Ελληνικού αναμένει η Lamda Development.

 

 

Η διοίκηση ανέφερε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων πως βρίσκεται εν αναμονή επικοινωνίας με το Ταμείο προκειμένου να διαπιστωθεί πώς θα προχωρήσει το φιλόδοξο έργο ανάπτυξης στο Ελληνικό.

Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Τάσος Γιαννίτσης, σημείωσε πως λόγω των συνθηκών βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο που πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις. Όπως είπε, το έργο δεν έχει βαλτώσει και πρέπει κανείς να δείξει υπομονή και ψυχραιμία, συμπληρώνοντας πως "θέλουμε να πιστεύουμε οτι το έργο θα προχωρήσει”.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος κος. Οδυσσέας Αθανασίου, ανέφερε οτι θεσμικά αρμόδιο για τη διαδικασία είναι ΤΑΙΠΕΔ και από την πλευρά της η Lamda Development την περίοδο αυτή υλοποιεί σχετικές μελέτες στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το έργο είναι καλό και για τη χώρα και για την οικονομία να ολοκληρωθεί, ενώ σε σχετική ερώτηση επεσήμανε πως σε διαφορετική περίπτωση από τη σύμβαση μεταξύ του Δημοσίου και των ιδιωτών επενδυτών πηγάζουν δικαιώματα που διασφαλίζουν την πλευρά των επενδυτών.

Η διοίκηση παράλληλα τόνισε πως πέραν των έργων που έχει ολοκληρώσει και προωθεί, διερευνά ευκαιρίες στην αγορά με έμφαση στο λιανικό real estate. Επίσης τόνισε πως στρατηγικά πιστεύει στον τομέα των μαρίνων όπου υπάρχουν ευκαιρίες οι οποίες δεν έχουν αναδειχθεί. Ο κ. Αθανασίου συμπλήρωσε πως την τελευταία 5ετία η  Lamda σε όλα της τα project έχει υλοποιήσει επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 250 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, για το project του IBC (το μέρος του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται ήδη το Golden Hall), η εταιρεία αναμένει τις σχετικές εγκρίσεις και εκτιμά οτι το προσεχές φθινόπωρο θα υπάρξουν νεώτερα. Η Lamda θα υλοποιήσει στο συγκεκριμένο Project ποσό των 25 εκατ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 500 νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση, ενέκρινε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποίων και το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Πηγη: ypodomes.com
Διαβάστηκε 2793 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2015 15:26